LDP 2015

AVRM Long Distance Patrol ruige Schotse hooglanden

Op 7 oktober j.l. was het zo ver….een groep van 28 man vertrok voor de 5e editie van de AVRM Long Distance Patrol naar de ruige schotse hooglanden. Na een prima reis met een touringcar en ferry naar Newcastle en vervolgens naar Inverness. Van hieruit werd de groep in drie├źn gedeeld en vertrok elke groep naar zijn “eigen” startlocatie in Schotland te weten: Ardgay, Benmore Lodge en Glenfinnan.

 

Foto: Aankomst bij het 51 Highland C compagnie, 7th Bataljon van the Royal Regiment of Scotland

De volgende dag begon de Long Distance Patrol echt…tijdens de eerste dagen was het bewolkt en soms regenachtig en viel de eerste sneeuw hoog in de bergen, wat zijn tol eiste van mens en materieel. De eerste dagen waren er jammer genoeg ook een paar ongelukkige deelnemers die door een misstap genoodzaakt waren te stoppen. Zoals de deelnemers dat de afgelopen jaren gewend waren werden dezen door de organisatie opgehaald en op een centrale plaats “neergezet” waardoor zij toch betrokken bleven.
Hoe het de teams verder is vergaan tot aan het eindpunt voor alle teams : Strathcarron, kunt u binnenkort op deze site lezen en zien, dit jaar is voor het eerst naast foto- ook filmmateriaal te zien!